Please update your Flash Player to view content.

Projecten 2010

Project naam

Omschrijving

Enquête
Status: ¢

 

Ouderen
Status: ¢

Larache alghad helpt ieder jaar ouderen die in het bejaardentehuis in Larache zitten.Wij kopen voor hen kleine, maar banale dingen. Daarbij kun je aan tandenborstels, Tandpasta, borstels, scheermesjes, zeep en etc. Daarnaast maken onze vrouwelijk vrijwilligers een dag in de zomer voor hen couscous klaar die wedan gezamenlijk opeten. Bij onze bezoeken in 2009 merkten we dat ze onder slechte omstandigheden woonden (slechte bedden, vieze douches zonder warm water, geen normaal toilet,.) We wilden voor hen een fatsoenlijke badkamers  bouwen maar de directeur van het bejaardentehuis belette ons dat. Volgens hem was dat niet onze taak maar dat van de gemeente Larache. De directeur wou zelf wel dat we airconditioning zouden regelen voor het gebouw.Natuurlijk waren we daar heel verontwaardigd over en dat had ons er toe bewogen een klacht in te dienen bij de gemeente Larache. Ze meldden ons dat ze er naar zouden kijken maar sinds die dag hebben we niets gehoord. We vinden het jammer dat het zo is gebeurd maar we blijven de ouderen helpen. Dit keer zonder de steun van de directie daar.

Gezinnen
Status: ¢

Wij hebben dit jaar 12 Marokkaanse gezinnen geholpen die vrijwel niets hadden. In Larache hebben we betrouwbare contact personen die voor ons zoeken naar gezinnen die wel wat extra hulp kunnen gebruiken.

De hulp bestaat uit 500 Dirham per persoon die we aan ze uitreiken tijdens de ramadan.

Weeskinderen
Status: ¢

In Nederland en België hebben we een grote inzameling van speelgoed gehouden waarna we deze spullen aan de weeskinderen daar schonken.

Het was goed te merken dat de weeshuis in Larache  onder goede omstandigheden leefden. Er ontbrak hen aan niets. Dit deed ons besluiten om hen niet langer financieel te ondersteunen maar wel verder te gaan met het uitreiken van speelgoed.

Schoolkinderen
Status: ¢

Ook in 2010 was het niet nodig om voor de arme kinderen schoolspullen te halen. De overheid heeft, zoals voorafgaand jaar, de kinderen voorzien van benodigd schoolmateriaal.

Eid al-Kebir (Eid al-Adha)
Status: ¢

Na de reacties van de gezinnen op de schapen vorig jaar heeft Larache alghad besloten dit jaar meer gezinnen te gaan helpen. In Nederland en België hebben we een actie gehouden waarbij mensen iets konden doneren. Daardoor konden er dit jaar maar liefst 20 schapen worden uitgereikt.
Online donatie
 
 
   Help mee - Uw sadaqa  
Login


Login With Facebook